Povijest

Početak
Davne 2009. godine imali smo svoje malo društvo na Club Penguinu, a u njemu je bio 1Mali koji je osnovao CPHV - Club Penguin Hrvatsku Vojsku, no to nije bila prava vojska, više je funkcionirala kao neka grupa. U Hrvatskoj tada skoro nitko nije čuo za prave Club Penguin vojske niti je itko bio učlanjen u neku. 1Mali je napustio Club Penguin u svibnju 2010. godine, a Kostica1 je dobio ideju da opet pokrene CPHV koji ponovno nije bio prava vojska već je služio Kostici kao neki projekt za njegov blog.
Lenčo i Kostica1 su najviše znali o vojskama pa smo se mi raspitali, a oni su nam objasnili kako sve to funkcionira. Lenčo je odlučio napraviti svoju vlastitu vojsku uz našu pomoć. Vojska je osnovana kada su na chatu bili Pahi8, Lenčo, Black PP i možda još netko. Smišljali smo ime, uniformu, i dogovorili smo se! To se sve zbilo 22. srpnja 2010. godine. Bilo je to sve vrlo zanimljivo. U prvim danima postojanja vojske, dosta se iskazao Mr Einstein4 koji je kasnije postao vođa. Prvo okupljanje smo imali 9. kolovoza 2010. Nije bilo baš bajno, ali vojska je tad postojala tek desetak dana.

slika s prvog eventa
Nooberski dani
Škola je počela početkom rujna, a Lenčo je otišao pa je vodstvo vojske preuzeo Pahi8. 10. rujna posvađali smo se s Fincima koji su često dolazili na server Klondike koji smo mi smatrali svojim. Prvih dana mjeseca rujna često smo ratovali jedni protiv drugih, no shvatili smo da nam ustvari možda mogu pomoći. Oko listopada sve je došlo na svoje. Dobili smo nove vjerne članove poput Hertya86 i našeg velikog, sad bivšeg generala, Maria 777. U studenom i prosincu te 2010. godine stalno smo se borili protiv vojska za koje smo mislili da nam pokušavaju oteti server Klondike, no svo to vrijeme mi zapravo nismo bili dio zajednice Club Penguin vojska, mi smo se zabavljali i branili Klondike, ali za nas nitko nije znao jer mi nismo poznavali primarna pravila ratovanja. Naši "nooberski" dani trajali su otprilike sve do svibnja 2011. godine

jedna od brojnih "obrana" servera Klondike
Razvijanje vojske
Nakon dugo vremena neaktivnosti, Lenčo se vratio kao glavni vođa krajem travnja 2011.Vojska Fudge Fighters izazvala nas je na rat u kojem smo pobijedili iako su oni tvrdili suprotno. Nedugo poslije toga ponovno smo zaratili s njima, a kada smo pobijedili i taj rat, sklopili smo primirje. Sudjelovali smo na CPAC Spring Shindigu, iako smo došli nepozvani, udružili smo se s Nachosima i pomogli im u bitci protiv ACP-a. Taj dan smo ratovali s Night Warriorsima, ACP-om i još nekim manjim vojskama. U mjesecu svibnju, Grovepeng je odlučio napraviti svoju vojsku kako bi nama bio konkurencija. Vojska mu se zvala CP Dragons Army. Protiv te vojske smo vodili dva rata. Nakon drugog rata Grovepeng je napustio Club Penguin, a njegova vojska je propala.
Krajem svibnja Joso047 dobio je rank generala u vojsci. Od kadeta je progurao do najviših rankova. Postao je autor MW bloga. Dobili smo puno novih članova. Jedan od njih je i Milos koji je kao i Joso progurao do najviših rankova pa čak i postao vođa. Uveli smo novu uniformu s novijim itemima, a staru smo prestali koristiti.
Na ljeto smo osvojili server White House i uveli svakodnevne patrole naših servera. Promijenili smo i dizajn bloga što se većini i nije baš svidjelo pri početku, ali s vremenom su se svi naviknuli.

bitka s Fudge Fightersima
Popularnost
Tog ljeta 2011. godine, zahvaljujući stranici SMAC (Small and Medium Army Central) ostale vojske su nas počele prepoznavati. Prvo smo bili dodani na listu vojska, a nekoliko dana poslije toga, naši serveri su bili dodani na listu servera. To je bio tek početak. Nakon gotovo mjesec dana, Lenčo je zamolio Splashera da napiše post na SMAC-u o našoj vojsci. Splasher je napisao post o nama i intervjuirao Lenča. Prijavili smo se na njihovo natjecanje Summer Showdown i upali smo. Splasher nas je svrstao u "Small Top 10"  kao 6. najbolju malu vojsku. Idućeg tjedna smo bili 4. a zatim drugi. Naposlijetku smo upali u "Medium Top 10". U to vrijeme, to je za nas bio ogroman uspjeh, najveći do tad. Tog ljeta, pozvani smo na sudjelovanje u CPATC natjecanju, a sudjelovali smo i na CPAC Clash for Control natjecanju Na stranicama SMAC i CPAE često su pisali postove o nama i intervjuirali nas. te smo bili na sve višim pozicijama u "Top 10".

naš prvi Top 10
Jesen 2011.
Za razliku od jeseni 2010. godine, ova je bila jako uspješna. Događaji su bili organizirani jako često, a broj ljudi na bitkama je bio u prosjeku između 8-12 vojnika.
Sudjelovali smo na SMAC-ovom natjecanju School Madness na kojem smo osvojili prvo mjesto. To je bilo prvo natjecanje na kojem smo pobjedili.
U listopadu je Milos slučajno izbrisao skoro sve postove objavljene od lipnja do listopada te godine.
Ivjak je postao jedan od 2ic vođa zbog toga što nije propustio niti jednu bitku i vodio je nekoliko bitki, ali je dao ostavku tjedan dana poslije zbog vlastite vojske koju je osnovao.
Osim School Madnessa smo sudjelovali i na CPAE Fright Night natjecanju na kojem smo također osvojili prvo mjesto! U finalu smo se borili protiv Sky Troopsa koji su nam nekoliko dana nakon finala napadali servere jer su tvrdili da su oni trebali pobjediti.

slika s finala Fright Nighta
Zima 2011./2012.
Nakon izvrsne jeseni, uslijedio je blagi pad. Izgubili smo nekoliko članova i bili smo pod prijetnjom hakiranja. Ivjak nas je htio hakirati zbog urote koju je Mr Einstein4 pripremio protiv nas. Hakirao nam je i chat, ali je dva tjedna kasnije shvatio da je to što radi pogrešno te je odustao od svojih namjera. Milos je dobio ostavku jer se užasno ponašao prema ostalim članovima i nije dao ostalima da pomažu oko vođenja vojske. Ivjak ga je zamijenio kao vođa. Ušli smo u Champions Cup natjecanje na kojem smo iskazali što zapravo možemo.

bitka na Champions Cupu protiv Golden Troopsa
Naši najbolji dani
Ušli smo u Champions Cup natjecanje te na kraju ostali na četvrtom mjestu. Izgubili smo od Ninjasa u polufinalnoj bitci.
Bili smo pozvani na Green Glory natjecanje i naravno prihvatili smo poziv. Došli smo do samog finala u kojem smo se borili protiv Pretzelsa i pobijedili smo. To nam je bilo treće natjecanje koje smo osvojili. U bitkama prije finala u Green Gloryu, borili smo se protiv DJ Army, Night Warriorsa, Sky Troopsa i Water Raidersa. Svaki tjedan smo bili u CPAC-ovom Top Tenu. Jedan tjedan smo ostali 5. na njihovom Top Tenu što je ujedno i najviše mjesto koje smo ikad dobili.

bitka protiv Ninjasa
Rat sa Shadow Troopsima
Shadow Troops ušli su u rat s Arctic Warriorsima, Doritosima i United Warriors Alliance. Cilj im je bio kolonizirati te vojske. Počeli su napadati i Puffle Warriorse, a mi smo Puffle Warriorsima odlučili pomoći u obrani njihovih servera. Zbog toga su Shadow Troops ušli u rat s nama. Osvojili su naša tri servera: Jack Frost, Sherbet i Half Pipe. Puffle Warriors su organizirali invazije na dva glavna servera koja su pripadala Shadow Troopsima, to su bili Parka i Frosty. Mi smo im pomogli u invaziji Parke te je Parka postao naš server. Puffle Warriorsi su zatim izišli iz rata, a mi smo sami odradili invaziju na Frosty i zauzeli taj server. Shadow Troops su nekoliko dana poslije toga umrli jer su se spojili sa SWAT-om, a stranica im je bila hakirana od nekog njihovog člana.

invazija servera Parka
Polagani pad
Nakon rata sa Shadow Troopsima, imali smo nekoliko practice battlea i raznih dosadnih događaja. Natjecali smo se u Sweet Sixteen natjecanju, ali smo odlučili odustati od njega nakon 3. runde. Na SMAC-ovom Clash For Control smo ostali 1. s 11 osvojenih servera i podijelili prvo mjesto s Ninja Freedom Force. Ponekad bi nas došlo jako malo na događaj, toliko da se ne bismo ni logirali, ali nasuprot tome, nekad bi nas došlo iznenađujuće mnogo.
U srpnju 2012. se nikako nismo mogli okupiti u velikom broju pa smo vojsku zaključali do početka kolovoza no ni to nije pomoglo. Razočarani leader Lenčo dao je ostavku, a vojsku je ostavio Pahiju i Ivjaku, ali samo nekoliko dana poslije toga i oni su dali ostavku, a time je uslijedila i smrt vojske.

bitka protiv Army Republic na natjecanju Sweet Sixteen
Ponovno rođenje
Nije prošlo ni mjesec dana od smrti vojske, a većina je se već zaželjela pa smo se vratili u život 11. rujna 2012. S Lenčom ponovno kao leaderom, mnogim starim članovima koji su se vratili i novim koji su se tek pridružili činilo se da je pred nama novo zlatno doba.

prvi održani trening nakon smrti
Jesen 2012.
Piratesi su oduzeli Klondike ACP-u i podijelili ga na 6 dijelova. Nama je pripalo 10% Klondikea. Zbog njega smo ušli u kratki rat s Navy of CP jer su tvrdili da Klondike pripada njima. Oduzeli smo im server Breeze koji je jako dugo vremena pripadao nama. Nakon što su shvatili da Klondike nije njihov odustali su od rata.
Natjecali smo se na Spooky SMACdown natjecanju na kojem smo ostali 2. i na još nekim natjecanjima kao što je CPAC Scary Showdown i Christmas Chaos. Sudjelovali smo i u 6. svjetskom ratu. Bili smo u White Alliance savezu. U to vrijeme smo se posvađali s Piratesima jer su oni bili u drugom savezu.

slika s CPAC Scary Showdowna
Zima 2012./2013.
Na SMAC nagradama za 2012. godinu osvojili smo nagradu za najbolju medium vojsku godine, a Lenčo je osvojio nagradu za najboljeg leadera medium & small vojska. Pri početku zime sve je bilo savršeno, dolazilo nas je preko 18 na bitke, ali odmah nakon prosinca stvari su pošle nizbrdo. Piratesi su nam oduzeli sve servere pa smo trebali osvajati servere ispočetka. U siječnju smo treće mjesto podjelili s Water Vikingsima na natjecanju Snowball Snowdown, a u ožujku smo ostali prvi na Spring SMAC-Downu.

finale Spring SMAC-Downa
Proljeće 2013.
Tog proljeća definitivno nije bilo i naše proljeće, osjetio se pad vojske, a to razdoblje obilježila su tri rata.

MW vs UMA - kratki rat
Rat između nas i UMA je počeo tako što su oni odlučili prisvojiti neke servere, a nas su shvatili kao laku metu. Prvo su odradili invaziju na server Brumby koji više nije pripadao nama nego Piratesima jer su nam ga oni oduzeli. Ta invazija im je bila potpuno uzaludna. Zatim su invazirali naš server Boots i oduzeli nam ga. Kasnije smo vratili Boots.

vraćanje servera Boots
Rat protiv Water Ninjasa
Water Ninjas su nam objavili rat jer je njihov leader htio izazov za svoju vojsku. Rat je trajao 3 tjedna. Mi smo njima invazirali neke servere, a i oni su nama. Na kraju smo mi pobjedili rat oduzevši im glavni server.

invazija Belly Slidea
Rat protiv Light Defendersa
Light Defendersi su nam objavili rat jer su htjeli ući u CPAC Top 10, a mi smo jako oslabili pa smo im bili laka meta. Light Defenders nisu održali planirane 2 invazije na naše servere, a mi smo izgubili na invaziji njihovog servera Ascenta. Trebali smo održati završnu bitku, a pobjednik bi dobio 1 server od druge vojske, ali Light Defendersi su umrli jedan dan prije te bitke.

jedna od bitki s Light Defendersima
U svibnju, dva tjedna nismo održali niti jedan event, a nakon što smo održali jedan neuspješan event poslije toga, shvatili smo da je vrijeme da zauvijek zatvorimo vrata naše vojske. MW smo proglasili mrtvim 30. svibnja.

Zima 2013./2014.
Iako je prošlo više od pola godine od smrti vojske, još jednom smo se okupili i shvatili da još uvijek imamo strast za ratovanjem. Bacili smo se na posao i odmah počeli zauzimati nove servere. Jedno kratko vrijeme te zime smo ratovali s Goldsima, a sudjelovali smo i na brojnim natjecanjima od kojih smo najbolje prošli na CPAF Axel natjecanju na kojem smo osvojili drugo mjesto.

finale CPAF Axel natjecanja
Proljeće 2014.
Tog proljeća bavili smo se osvajanjem servera i raznim natjecanjima. Ostali smo drugi na SMAP Spring Showdown natjecanju i prvi na jednodnevnom natjecanju zvanom Ausia Ace. U svibnju se dogodila slična priča kao i 2013. godine, samo što ovoga puta nije bilo nijednog eventa skoro mjesec dana. U lipnju je održan poneki event, ali nikome se više nije dalo dolaziti, no kasnije se stvari mijenjaju.

finalna bitka na Spring Showdownu protiv Goldsa
Ljeto 2014.
Škola je završila, a mi smo bili svježi i spremni za nove pobjede. U srpnju nismo održali mnogo događaja, ali su bili vrlo uspješni, a kasnije smo sudjelovali na Legends Cupu, SMAP Summer Slashu i SMAC Down III natjecanju. U međuvremenu su nam Water Troopsi objavili rat, ali ubrzo su otkazali sve planirane invazije. Na Summer Slashu smo na kraju ostali drugi, a za nagradu smo dobili 1000 xata.

practice battle u srpnju
Konačna smrt
Nakon prosječno dobrog ljeta, malo smo se opustili, u rujnu smo održali samo jedan trening na kojem se nismo baš pokazali u najboljem svijetlu. Nekih mjesec dana poslije toga Lenčo je otišao s Club Penguina, a budući da je vojska ionako bila neaktivna, to je bila konačna smrt vojske.

Trening u rujnu
Događaji poslije smrti
Naša vojska ostala je zapamćena kao jedna od najboljih medium vojski ikad i kao jedinu vojsku kojoj glavni jezik nije engleski, a da je postala poznata i jaka. Svi su nas zapamtili kao strah i trepet što se tiče turnira, a 2015. godine smo proglašeni 32. najboljom vojskom svih vremena.

Ako vas zanima povijest cijelog Club Penguin Warfarea kliknite OVDJE.

~ Pahi8 & Lenčo

Broj komentara: 8:

hambulbabul kaže...

Koje ovo pisao svaka mu čast

LCPH team kaže...

jesi ti u mwu?

Skater Profi kaže...

bravo mogu samo cestitati svaka vam cast

Pahi kaže...

naravno da je ovo moja ideja...bravo za mene

Skater Profi kaže...

jasno bravo pahi

DeluXe661 kaže...

test

Fico290 kaže...

ovo bi trebalo ažurirati...

Pahi kaže...

haha neka još malo :)

Objavi komentar